Annorlunda julberättelse i repris

Under de år som jag bloggat är det några av de äldre inläggen som toppar listan bland "läst från arkivet"och däribland är berättelsen om Spann-Karin från 2008. Jag har fått mail om jag inte skulle kunna publicera berättelsen i repris här på bloggen, så här i juletid passar den sig ju bra att berätta som en mini följetong. För dig som inte känner till händelsen så handlar denna berättelse om Catharina Abrahamsdotter kallad Spann-Karin, från Spannbyn, Norrbärke socken i södra Dalarna, som gick till kungs 1822 i kampen om äganderätten till hennes och makens hemman. Berättelsen är dramatiserad men är byggd utifrån fakta.


Så från och med den 4:de advent startar jag min mini följetong i fem delar, om denna märkliga kvinna som vågade trotsa överheten och jantelagen, i kampen för sanning ,rättvisa och självständighet. 
Jag hoppas du följer med mig i denna annorlunda julberättelsse.


Tills vi här möts igen, ha det gott
Ann-Kristin