Prova på smiden och smideskurser är äntligen igång :)

Kretsloppskonst Skapande skola Smedjebacken


Efter ett och ett halvt års nedstängning är det med en oerhörd glädje, tacksamhet och nästintill eufori jag nu kan informera alla smidesintresserade att vi är igång igen! Bokningskalendern fylls nu snabbt på, vilket är så oerhört skojigt.

Vi behåller våra nya rutiner för att så långt vi kan, hindra smittspridning. Under våra aktiviteter hittar du mer information. Om det är något du undrar över så tveka inte hör av dig antingen via mail eller telefon.

Vi har rivstartat med en av det absolut mest fantastiska verksamheter vi har, nämligen smide för grundskolans elever.  Under hösten kommer inte mindre än 240 elevbesök att göras och det är främst mellanstadiets elever denna termin.

I tisdags 28 september var det en heldag med 5:e klassare i smedjan. Jag konstaterar att äntligen hörs nu åter de ivriga hammarslagen eka i Smedjebacken. Det enda som kan överösta dem är de många högljudda skratten från barnen som upptäcker smidets magiska värld för första gången.

Dagen bjöd på ett höstrusk med regn och blåst men det gråmulna höstrusket  fullständigt nockades av barnens glittrande ögon som lyste som solar när de lämnade smedjan denna dag!  

Bilden är från skapande skola projektet Kretsloppskonst© som bedrivs för 9:ornas elever. Bilden är publicerad med tillstånd och är copyrightskyddad.Vi vill passa på att här rikta uppskattning för se goda krafter som gör det möjligt för barnen att få denna upplevelse och kunskap.

- Tack OVAKO, ni gör det möjligt för barnen inte bara från Smedjebackens skolor att uppleva ett hantverk som är så rotat i vår historia och nutid.

 - Stort varmt tack alla ni värdefulla själar som arbetar med skapande skola i kommunen/erna  och att ni tror på det vi gör, utan er vore detta inte möjligt.

- Tack Statens kulturråd som genom skapandeskola peng gör detta möjligt.

-  Sist men inte minst tack alla fina lärare som vrider och vänder, trixar och ordar så att barnen och ungdomarna  kan komma till oss och smida.

När alla goda krafter på detta sätt samarbetar, ja då skapas magi, glädje och tonvis med god energi!     

/Ann-Kristin och Jonny