Terminsavslut i smedjan

Så var vårterminen 2011 avslutad. Det blev en riktigt fartfylld dag i smedjan där glödande järn vid städ och hammare varvades med målarpaletter, penslar och stafflier. Allt i sann Ahlbäcksanda.

Det var lärare och elever från Kyrkskolan i Söderbärke som hade en heldag i smedjan under projektet Ahlbäck och smide. Dessa elever var första gången och besökte smedjan när de gick i 6:e klass, då smidde de för första gången parallellt med att de fick stifta sin första bekantskap med vem konstnären Johan Ahlbäck var. Då för tre år sedan, målade de enkla teckningar med hjälp av vanligt träkol. Denna gång hade de läst mer om Johan tillsammans med sin bildlärare och denna dag var hon med. Målningarna som tog form var denna gång i färg och helt klart lades ner mer tid att skapa dem.


Efter lunch gästades smedjan av IT-enhetens personal från Ludvika kommun och helt plötsligt var vi över 40 personer i smedjan, var av de flesta smidde.

Vilken magisk känsla, unga och äldre smidande sida vid sida och alla lika entusiastiskt. Man kan utan överdrift säga att skaparglädjen stod högt i tak.

Det har varit en utmanande termin med nya samarbeten. Jag har dessutom påbörjat min distansutbildning på Karlstad Universitet. Kursen heter Professionellt handledarskap och är på 7,5 P.  Jag går den av en enda anledning, att kvalitetssäkra våra smideskurser och aktiviteter,så att besökares, elevers, kursdeltagares upplevelse och behållning ska bli så bra som möjligt. Man blir ALDRIG fullärd.

Vi lägger nu allt krut på att göra årets största evenemang till en riktig smidesfest för alla intresserade. Tja ni vet säkert redan vad jag pratar om, Blacksmith Marathon 2011.Så alla smidesvänner jag och Jonny vill önska er en riktigt skön sommar och hälsar dig varmt välkommen till Smedjebacken 29-31 Juli.


Ann-Kristin