Nytt verksamhetsår med många spännande möjligheter

Under 2011 kommer vi att arbeta med fokus på att tillgängliggöra smidet ännu mer som upplevelse och att utveckla en-dagars-workshops och helgkurser för nybörjare.


Vi kommer också att utöka möjligheterna för prova-på smiden för sommarens besökare och turister i regionen. Vi ska försöka att i sommar ha mer regelbundna öppettider i smedjan.
Vi kommer också att gå vidare med arbetet att  tillgängliggöra smidet för personer med olika funktionshinder. Här ligger nu i första hand lite av test och utredningsarbete för att kunna få till en åtgärdsplan och tidplan för hur detta arbete ska fortskrida.
Det mest tidskrävande arbetet under första halvåret blir BLACKSMITH MARATHON som i år är planerat till sista veckoslutet i juli. Om detta återkommer jag längre fram. Under följande länk kan du läsa en artikel som DalaDemokraten publicerade 3 januari: Artikel DalaDemokraten


Blacksmith Marathon finns även som grupp på Facebook: Blacksmith Marathon på FacebookParallelt med detta arbetar vi givetvis vidare i olika samarbeten med skolor och organisationer, för att på ett intresseväckande sätt med smidet som verktyg, lyfta fram järn/stålhanteringen i Bergslagen. Detta arbete riktar sig främst till barn och ungdomar i skolålder.


Vi kommer också att arbeta med Intresseföreningen Våga Smida för att sprida information om vilka möjligheter ett medlemskap i föreningen ger dig som vill smida, men inte har tillgång till en smedja.


...är vår devis som genomsyrar vårt arbete! Det garanterar dig som väljer att uppleva smidet hos oss en minnesvärd upplevelse för livet.
Med önskan om en god fortsättning på 2011!
/ Ann-Kristin och Jonny