Intensivt planeringsarbete pågår

Just nu är vi inne i ett mycket intensivt planeringsarbete inför Blacksmith Marathon som går av stapeln 29-31 juli 2011.


I år har vi valt temat  Världens smeder till stöd för katastrof drabbade. Vi har valt att göra en insat för de som drabbats av olika naturkatastrofer, och därigenom förlorat sina hem.


Även i år genomför vi festivalen i samverkan med Röda Korset. Kretsen i Smedjebacken kommer att var de som ansvarar för insamlingen under festivalen.


Vi har även gjort lite förändringar i programmet. I år utgår auktionen och ersätts av en Internationell Trekamp i smide, som startar på Lördagkvällen. Längre fram i vår kommer jag att skriva mer om tävlingen här på bloggen.


Smidet som smederna demosmider, kommer att säljas till ett fast pris under festivalens gång och behållningen går oavkortat till Röda Korsets insamling. Under lördagkvällens trekamp i smide, kommer det att säljas lotter på ett antal smidesalster. Lotteriet sköts av Röda Korset och dragningen av vinnare görs i anslutning till prisutdelningen senare under kvällen.


MCHK kommer att har rallytävlingar både Lördag
och söndag med start i Hamne
n
Ångbåtsföreningen kommer att erbjuda
 turer med ångbåt fredag och lördag.
 Lördag morgon finns en helt ny
möjlighet, att boka frukostchatrad tur
.I år har vi samordnat vår smidesfestival med Föreningen Barkens Ångbåtar och MCHK för att öka utbudet för de som besöker Smedjebacken dessa dagar. Vi hoppas kunna skapa lite av en folkfest i och med detta. I skrivande stund läggs programmet för dagarna och vi synkar i hop de tre evenemangen till en helhet, allt för att du som besöker oss dessa dagar ska kunna få ut maximalt av ditt besök.Mer information och program kommer här på bloggen inom några veckor från nu.


Till vi här eller i smedjan ses
Ha det gott
Ann-Kristin