Lite bilder från 1:a Advent i Smedjan

Så har detta års sista offentliga event i smedjan varit. 1:a Advent i smedjan slog nog rekord detta tredje år, så skoj!!!  Arrangemanget har blivit Intresseföreningens Våg Smidas årligt återkommande öppet hus event. En viktig dag för föreningen. Eftersom vi är med i föreningen, är vi självklart med och hjälper till, dagen är också ett bra tillfälle för oss att göra reklam för kommande smideskurser.

Lite "kollräkningar" under dagen visad på att ca 1500-2000 besökte smedjan. Tidvis var det kö för att komma in  i smedjan, något vi nog aldrig tidigare varit med om. Smedjan är stor, detta till trots kändes det stundom fullt. Inför nästa år har investerats i en digital besöksräknare!
Våga smidas smeder smidde sig varma! Intresserade åskådare kunde se krokar, ljusstakar och andra föremål ta form under smedernas skickligt svingande med hammare och slägga!

Under dagen fick de som önskade prova-på att smida sig en krok. Flera tog chansen och som vanligt var de flesta av den yngre generationen. Här är två små modiga tjejer som förhör sig hur det hela går till...
Våga Smidas "Adventslotteri" gick som smör i solsken denna kalla 1:a söndag i advent. Detsamma gjorde även Glöggen och Pepparkakorna som bjöds de som besökte smedjan.


Våga smidas medlemmar ställde ut lite av sitt smide. Utställningen växte fram under förmiddagen, innan vi öppnade. Även om den blev spontan och improviserad var den uppskattad. Lite smide och smidesböcker fanns till försäljning...så några smidda klappar kommer allt att delas ut av tomten...Vi kan med stor glädje konstatera att ett spännande år i smedjan ligger bakom oss (Våga Smida och Treard Event)...och det år som nu ligger framför ter sig minst lika spännande.


Här följer lite summering av året som gått, so far...


140 pers har gått smideskurser och workshops.

120  barn och ungdomar har under vår- och
höstterminen smidit.

510 personer har deltagit i event
 och prova-på smiden.

10 företag  har haft  företagsevent  med smide, med ca
120 deltagare totalt.

Perioden Jan-Juni och Aug-Nov har ca 70 pers i veckan 
nyttjat smedjan.

Totalt har smedjan tom 29 november haft ca 4700 besök.

Nationaliteter som gästat smedjan har förutom Sverige varit,
Holland, Tyskland, USA, Italien, Spanien, Danmark och Finland.


Ha det gott och en riktigt trevlig 2:dra Advent