Smide för personer med funktionshinder

Vårt mål är att alla som vill ska kunna få uppleva smidets magi. Då gäller det att på allvar även se till att just alla ska beredas den möjligheten. Därför har vi försiktigt börjat skissa på en satsning som går ut på att tillgängliggöra smidet för personer med funktionshinder.


Smedjan är som besöksmål redan anpassad och tillgänlig för funktionshindrade. Vi har i och för sig haft rullstolsburna som fått smida redan som smedjan är utrustad nu. Men vi känner att vi vill ta detta till en ny nivå. Givetvis är vi medvetna om att detta blir en stor utmaning, men jag vet att intresset är stort och vi vill ge det en ärlig chans.


Till nästa sommar hoppas jag att vi kan ta emot, till att börja med, rullstolsburna personer. I satsningen kommer vi att erbjuda seminarium och worshops för personal som arbetar som personliga assistenter och även ledsagare. Vi håller som bäst på att knyta professionella organisationer och pedagoger till denna satsning. Vet du någon eller är du själv intresserad så hör gärna av dig till oss för mer information.
Lite bilder som visar utrymmet och möjligheternaHa det gott där ute och Carpe Diem