En Jordglob fylld av tänkvärdheter

Själva maratonsmidet under Blacksmith Marathon var att skapa en jordglob med smidda föremål i. Det som nu återstår att göra på den är ett fundament så den även kan stå fritt på golv samt ytbehandlingen. Den finns ännu så länge i Våga Smidas smedja och det är en heldel besökare som kommer till smedjan för att se den och ta kort, vilket är riktigt roligt.

Den smidda globen med smeden och barnet på toppen är en symbol med många tänkvärda instalationer. Tanken är att en tavla ska göras och förslag har framlagts om att man gör en liten enkel flyers som förklarar de olika smedernas tankar bakom de smidda föremålen. Så....arbetet med jordgloben fortsätter lite till.Själv var jag med på ett hörn och smidde med Stefan Emmet från Orsa och Storebror (Tomas Wiklund från Älvdalen)mellan klockan 21:00 och fram till 02:00 på natten mot lördag. Efter lite funderingar och ritande bestämde vi oss för att smida en glass. Glassen skulle vara med glasspapper halvt av rivet och med taggtråd inuti. En symbol för den vuxna världens ständiga svek mot världens alla barn som lider, vi lovar och lovar men under skalet finns allt för ofta bara svek!


Lite fakta
Ett trettiotal smeder från ett tiotal nationer var med och smidde globen och Smideshammaren gick från smed till smed under de 74 timmar som maratonet pågick.
Globen överlämnades till Svenska Röda Korset vid en enkel ceremoni på söndagen, sista dagen på festivalen.