Om oss

Treard Event /Smide i Bergslagen är ett familjeägt aktivitetsföretag, där vi bl.a och kanske främst arbetar med att utveckla och erbjuda smide som upplevelse och aktivitet i Dalarnas Bergslag. Vårt mål är att alla ska kunna få prova på att smida. Allt som krävs är en omättad nyfikenhet på smide.


Vi strävar efter att de upplevelseaktiviteter vi erbjuder, vare sig det är event eller enskilda aktiviteter, på ett naturligt sätt ska vara knutna till naturen och traditionerna i Södra Dalarna.


Smedjan som är vår huvudsakliga aktivitetsplats är belägen i Smedjebacken, i stålverkets gamla industrilokaler. Smedjebacken har en obruten tradition av att framställa och bearbeta stål sedan 500 år tillbaka. Här möts historien nuet och framtiden på ett naturligt och spännande sätt. Detta har blivit grunden för de smidesaktiviteter vi erbjuder. Med 15 års erfarenhet bakom oss kan vi garantera en  minnesvärd upplevelse som präglas av sann skaparglädje.


Förutom smidet har vi även olika aktiviteter I Malingsbo/Klotens friluftsområde. Ett område som idag präglas av en rogivande natur med inslag av järnbrukens storhetstid. 
.
Här kan nämnas den omtyckta meditativa vandring  vi genomför i samarbete med Norrbärke församling. En aktivitet som lockar deltagare år efter år och som är en del av de lokala hälsoveckorna.


Sedan 20 år tillbaka guidar vi även Malingsbo Herrgård och bruksområde med Kornskruv och St:a Annas kapell. Guidningen kan på beställning avslutas i kapellet med den uppskattade        
 berättelsen Om Spann-Karin som gick till kungs 1822 för att vinna makens hemman åter.
Vi vill hälsa dig varmt välkommen till några oförglömliga timmars 
                                   upplevelse och skaparglädje i hjärtat av  Dalarnas bergslag!

                                                                           .Ann-Kristin och Jonny Treard
                                                      Treard Event/Smide i Bergslagen